Какво е автоматизиран Форекс?

Автоматизираният Форекс е добра опция за опериране на валутния пазар без необходимост да гледате графики по цял ден и всеки месец да следите Форекс новините. Съществуват 2 различни компонента за автоматизирания Форекс и те са:

Роботи Форекс

Един робот Форекс е софтуер, който инсталирате на компютъра си. Този робот прави всички операции вместо Вас. Роботът анализира пазара, следва тенденцията и когато роботът се натъкне на добра възможност за инвестиция, я отваря автоматично и я затваря по същия начин. Ако имате един от тези роботи, не е необходимо да отваряте всяка минута операциите си. Роботът прави всичко вместо Вас. Но не всичко са печалби. Ако не конфигурирате добре параметрите на робота, няма да получите печалби. Параметрите са единственото, което влияе на печалбите Ви, както и пазарът Форекс. Роботът дори не може да ги предскаже. Не всички операции, които отваря ще Ви донесат печалби, може също и да Ви донесат загуби, макар и не много загуби. Роботът се грижи за това да постави съответните стоп лос, за да избегне по-големи загуби.

Управляеми сметки Форекс

Управляемите сметки Форекс са сметки, които се автоматизират с помощта на трейдър. Ако отворите сметка при даден брокер (брокерът трябва да има опцията за управляеми сметки) и Ви дава списъка на всички трейдъри, които могат да се заемат със сметката Ви, единственото, което трябва да направите е да изберете добър трейдър. Можете да контактувате с него (обикновено по телефона), за да бъдете в течение на сметката си. Той ще се заеме с това да извърши всички операции. Той анализира пазара, отваря операциите. Той само Ви предава печалбите Ви, макар че прибира процент, нещо като заплатата му.

Аз обикновено препоръчвам да правите всички операции сами, без да трябва да наемате някого или да купувате нещо. По-добре е да имате собствените си операции, тъй като имате по-добър контрол върху капитала си, но дори така автоматизираните Форекс операции могат да Ви помогнат много и могат да Ви донесат много добри печалби. Инвестицията във Форекс е добър избор, само ако имате опит. Ако нямате опит, си купете Форекс робот или създайте една управляема сметка Форекс.