Как се намира достоверна информация за Форекс?

Всички знаем какво е естеството на болшинството от рекламите (ако не и на всички). Само за да привлекат внимание, споменават само ползите, които ще се получат, но не и недостатъците. На пазара форекс става същото, съществуват толкова форекс брокери и възможности за инвестиции на форекс, че е трудно да се направи разлика между реалните възможности и шарлатаните.

Много форекс портали предлагат невярна, остаряла информация или с не много ясни термини и условия, било то по невнимание или с цел да спечелят сочни комисионни без да ги интересува, че това представляват загуби за инвеститорите, които доверяват капитала си на посредници със съмнителен произход.

Какво да се направи, за да се знае дали дадена възможност за инвестиция във Форекс е реална?

За щастие съществуват специализирани информационни сайтове за пазара Форекс където, освен че се предлага качествена информация, разполагат със собствен форум, където потребителите могат да обменят опит и съвети, за да подобрят трейдинг стратегиите си и така да могат да вземат по-добри решения когато инвестират.

Внимание със старата информация.

Това, което за даден период от време е било добро, може сега да не е такова и това важи за брокери, трейдъри и трейдинг стратегии. Там трябва специално да се обърне внимание във форумите, тъй като понякога преди време даден брокер е бил отличен и всички са говорили добро за него, но вече не е. Същото се случва с трейдинг стратегиите. Някои започват да дават отлични резултати, но не успяват да издържат дългосрочно.

Така че следващия път когато търсите информация за форекс, анализирайте внимателно всички подробности, сред които можем да споменем:

  • Уеб сайтът доверен източник ли е?
  • Датата на статията или коментара актуални ли са?
  • Все още ли продължава да функционира правилно тази инвестиционна възможност?
  • Инвестицията регулирана ли е?
  • Каква степен на риск същестува?
  • Кои са понятията и условията?

Това са само някои от въпросите, които могат да Ви помогнат да определите дали възможността е жизненоспособна или не. Да припомним колко катастрофално може да се окаже вземането на решения, базирани само на емоциите особено, ако става дума за пазара Форекс.

Като последна препоръка: Отдалечи се от Хеопсовете!

Създателите на понзи пирамидите ще Ви накарат да повярвате, че са свързани с пазара Форекс с цел да оправдаят високите печалби, които предлагат и които вече знаем, че са платени с фондове на новобранците, които внасят както при всяка пирамида.

Особено, ако сте начинаещ и проучвате пазара форекс, ще намерите сайтове, посветени да промотират Хеопс, но сега вече знаете, че инвестирането в тези "инвестиционни програми с висока възвръщаемост" е синоним да отидете в казино и да изиграете парите си на хазарт.

Заключение

Както Ви споменах, не цялата информация е невярна. Съществуват също така форекс сайтове посветени на това да предложат информация, която е истинска, актуална и проверена на инвеститора на пазара Форекс. На тях се публикуват информативни статии, актуални новини, уроци и най-добрите инвестиционни съвети, за да бъдете успешен инвеститор на Форекс.

Важно е да не се водите на 100% от само един източник, било то човек или уеб сайт. Ако търсите познание, най-добре е да съберете информация от най-добрите уеб сайтове и трейдъри от пазара Форекс и само тогава вземете решение.