Неща, които трябва да се избягват когато се оперира на Форекс

Съществуват някои неща, които трябва да отстраните от начина си на опериране - неща като емоцията, отмъщението, гнева и страха. Всеки оператор трябва да следва поредица от правила и напътствия, за да успее. Когато се прави трейдинг без правила, се търгува със завързани очи.

Едно от нещата, които трябва да забравите когато работите с Форекс е жаждата за отмъщение. Някои хора вярват, че могат да се реваншират също с пазара. Губят се пари и се търси да се отмъсти за загубата, като се опитва да се спечели отново. Пазарът не го интересува това, което някой иска, а това което ще покаже трейдърът, това което ще се случи, за да може той, ако е на положение, да експлоатира възможността.

Гневът, също както и с човека, кара да се извършват необмислени действия, за да се опитате да компенсирате дадена грешка.

Когато сте извън пазара, защото не е възможно да отворите позиция, тогава трябва да започнете отново. Един оператор, който има две сметки, най-вероятно ще фалира, тъй като няма достатъчно пространство, за да си позволи загуба. Това увеличава емоциите и рисковете на търговията.

Много пъти хората ги е страх да оперират с валутите. Това се случва особено когато се търгува с пари, които не можете да си позволите да загубите. Страхът кара хората да правят грешки. Едно от основните правила на Форекс, неслучайно, е да не използва главните си пари за други цели на Форекс.

И накрая, не е добре да се оперира без трейдингов план, който да показва момента на влизане или на излизане от дадена позиция или времето през което я оставяме отворена. Също така е важно доброто управление на парите, което означава например да се води дневник на отворените позиции, за да се поучите от отрицателния или положителен опит.

Освен това трябва да знаете със сигурност какви неща желае да покаже Вашата платформа и как можете да използвате информацията във Ваша полза.