Какво е Форекс?

Макар че понякога може да изглежда, че съществуват много сложни финансови термини за хората, които нямат икономически или финансови познания, истината е, че много от тях се оказват лесни за разбиране след кратко обяснение. В този случай всички си задават въпроса Какво е Форекс? - дума, която напоследък е модерна и причините за това са оправдани.

Като за начало ще дефинираме термина Форекс като покупката, която се прави в реално време на дадена валута и продажбата на друга валута. Тогава Форекс е валутен пазар, на който е позволено хората или фирмите да извършват транзакции на дадена валута за друга и да постигат печалби като правят прогноза за това коя ще бъде валутата, която ще регистрира по-голямо увеличение след определено време.

Всички тези характеристики накараха пазара Форекс да се превърне в един от най-големите в света пазари за операции с валути. Не само това, популярността му изглежда се е увеличила значително, тъй като всеки пълнолетен човек може да има достъп до него, толкова, че функционира само от понеделник до петък.