Основни стратегии на Форекс

Милиардите долари на ден валута от Валутния пазар (Форекс) са привлекателни за индивидуалния инвеститор, тъй като вече това е една от най-ликвидните възможни инвестиции (инвестициите Форекс). По определен начин, е много просто - видът на директна инвестиция. Цените могат да отидат нагоре, надолу или настрани.

Това не означава, че само трябва да отворите сметка за валутни операции с един посредник и да започнете да разпределяте длъжностите, освен ако целта Ви като търговец на валути не е да станете това, което се нарича на валутен жаргон "донор".

Да предположим, че Вие ще участвате във валутните операции с цел да натрупате печалба. Полезно е да развиете някои стратегии, които ще Ви позволят да търгувате спокойно и при все това предпазливо или ще действате ирационално в разгара.

Вече са се развили много успешни стратегии на Форекс, заради което не трябва да започвате от нула или отново да изобретявате колелото. Практически не са безкрайни разработващите стратегии, които имат надеждата да продадат стратегията си или стратегиите си. Всяка развиваща се стратегия с добра репутация ще Ви даде безплатен пробен период. Да изпробвате стратегии много прилича на това да пробвате обувки. Вие можете да видите някои, които изглеждат добре, имат добра цена и Ви стават, но ако не се чувствате добре, ще се разкайвате, ако ги купите и никога не ги използвате. Когато изпробвате валутни стратегии, най-важният критерий е да се уверите, че Вие се чувствате удобно с нея.

Някои от елементите, които съгласуват една Форекс стратегия се отнасят към това, че пазарите, които желаете за търговията, количеството на наличните им търговски фондове, количеството време, което трябва да посветите на търговията и Вашите търговски цели.

Както се спомена преди това, цените на валутата могат да се качват или да падат. Това, което се познава като тенденциозен пазар или могат да отидат отстрани в тесен канал, се нарича търговски пазар.

Много експерти са заключили от години на наблюдение и проучване, че валутните пазари минават 80% от търговията си във време настрани и 20% от времето си на тенденции.

Стратегия, която работи добре на пазар, който се стреми следователно, да бъде ефективен само около 20% от времето. За другите 80% от пътите е необходимо да имате стратегия, която ще се разиграе добре в страничен пазар.

Освен това, една добра идея е да имате вариации за всяка една от тези две стратегии, за да може по-добре да ги персонализирате, за да задоволите търговските си цели, умения и най-важното - търговския си капитал. Най-голямата търговска стратегия на всички времена няма да функционира за Вас, ако са необходими $100К от капитала в сметката и ще започнете да оперирате с $10К. Търговец с $100.000 може да си позволи лукса да остане в една много по-дълга търговия и да не изпада в паника когато пазара даде форма на неизбежните пикове и долове, които биха могли да накарат оператор със сметка от $10,000 да напусне търговска дейност. Поддържането на загуба често точно преди пазарът да смени посоката си и да се превърне от губещ в печеливш.