Програми и ресурси за печалба на пазара Форекс

За да започнете на валутния пазар, най-доброто, което можете да направите е да използвате демо платформата на брокера, който Ви интересува, но истината е, че която и да използвате няма голямо значение, винаги ще можете да направите анализа на една демо. Оперирам с всяка програма, която позволява да се прави по-подробен анализ във Вашите операции. Тези програми могат да бъдат Visual Chart, ProrealTime, Ninja Trader…

IQ Broker е друг интересен софтуер за правене на бектест. Относно препоръчаните книги за опериране на трейдинг пазара, препоръчвам да се чете много за управлението на парите, макар в началото да се рискува 1-2% на операция е достатъчно, за да се контролира.

В заключение, интернет е Вашия голям съюзник, за да можете да доминирате на пазара Форекс. В него ще намерите видеосеминари, новини, форуми, блогове... с безкрайна информация за научаване на това как се печелят пари с Форекс. Само трябва да му се посвети малко време всеки ден и да пробвате в демо сметката си преди да прескочите към реални пари.