Започване на реално опериране

Да станете професионален трейдър означава истинско надбягване, което се нуждае от подходящо образование и от човек, който Ви ръководи в първите Ви стъпки. Това е много труден път, но не си представям как бих го извървял без приятелска ръка, която да ми помогне да се изправя след всяко падане.

Моите числа при опериране на демо бяха наистина забележителни, вече бях подготвен да оперирам реално и предупреден за голямата промяна, която предполага това. Истината е, че не можех да повярвам напълно, мислех, че нямаше да си заслужава. Сгреших. Това е като професионалния спортист, който винаги губи в големите случаи. Подготвен е, знае какво да прави и го е правил много пъти. Но напрежението го притиска, проваля се веднъж и това му допринася със загуба на доверие, което го кара да губи доверие в това, което прави.

Първото усещане, което изпитах когато започнах да оперирам с реални пари е, че времето минаваше по-бавно. След това резултатите не бяха същите като на демото и вината беше на лошия късмет и на това, че цената не ми помагаше, пазарите отнасяха парите ми.

Какво се случва в действителност? Напрежението, което налага оперирането с пари Ви кара да губите две неща - тайминга на влизанията и глобалната визия за пазара. В края на краищата преследвате цената, не оперирате както сте тренирали месеци наред, заради което губите. Най-лошото е, че не е лесно да си дадете сметка. За мой късмет някой ме предупреди и навреме промених нещата.