Необходимото, за да бъдеш успешен инвеститор в интрадей

Суровата действителност е, че краткосрочната инвестиция и особено в интрадей, може да бъде вредна за инвестиционния ви капитал. Деветдесет и два процента от инвеститорите в интрадей губят пари. Само осем процента успяват. От тези осем процента, само два процента печелят пари регулярно. Защо 92% от инвеститорите в интрадей губят и какво прави успешни 8 от оставащите проценти? Ще ви дадем честен поглед върху инвестицията в интрадей без емоцията, която я обгръща и ще се опитаме да намерим това, от което имате нужда, за бъдете успешен инвеститор в интрадей.

Ние отиваме в университета, получаваме определено образование, намираме си работа или започваме наш собствен бизнес. Научаваме това, от което имаме нужда, за да успеем, но нищо в нашето образование или трудов стаж не ни предоставя познанието или необходимия психологически контрол, за да триумфираме като инвеститор. За нещастие, в човешката природа е да се мисли, че тъй като успяваме в дадена дисциплина, ще успеем и в друга.

Повечето хора, които влизат на пазара с идеята да се превърнат в инвеститори имат чувство на непобедимост, превъзходство и нямат и най-малката представа срещу какво ще се изправят. Мечтата за лесни пари и финансов успех може бързо да се превърне в жив кошмар. Първата стъпка, за да се превърнете в успешен инвеститор в интрадей, е да разберете защо толкова инвеститори се провалят. Отговорете на следните въпроси:

  • Бихте ли купили бизнес без да имате представа какъв би бил потока в касата?
  • Бихте ли купили бизнес, ако имате малък реален опит или обучение в сравнение с конкуренцията?
  • Бихте ли се впуснали ли в бизнес където конкуренцията Ви е с приличен капитал, а Вие сте с ограничен?
  • Бихте ли купили бизнес без план за работа?

Ако казвате, "И дума да не става", помислете още веднъж. Това е точно това, което правите когато започвате да инвестирате за пръв път. Трябва да се подготвите и да си дадете сметка, че ще се изправите срещу най-добрите инвеститори на света. Обучение, опит, психологически контрол и приемането, че вие не сте непобедим или по-интелигентен от пазара, ще Ви донесе собствен успех. Уол стрийт е асфалтиран с костите на онези, които не научиха този урок докато не стана много късно. 

Болшинството инвеститори има грешна цел. Ако парите са Вашата цел, имате малки възможности за успех. Много инвеститори без опит гледат на инвестицията като начин да избягат от омразната си канцеларска работа. Те знаят какво трябва да правят с определено количество пари, за да платят дълговете си и това се превръща в една психологическа гилотина. Когато инвеститорът се провали в опит към постигане на целта си, той започва да избутва инвестициите си отвъд умението и способността си.

Резултатът е поредица от последователни загуби, които можеха да бъдат избегнати, ако инвеситорът беше имал правилната цел. Концентрацията му и мярката за успеха му би трябвало да се основават на следването на инвестиционния му план, не на парите. Ако Вие следвате плана си всеки ден, ще сте сигурен печеливш. Ако се концентрирате в парите, те ще ви доведат до емоционални решения и емоционалните решения довеждат до неконтролируеми загуби. Успешните инвеститори взимат решения, основаващи се на реалността и на анализа си. Направете това и парите ще Ви последват, ако методологията Ви е добра.

Математиката в инвестирането

Почти всички са чували термина "съкрати бързо загубите си". Никъде не е по-очевиден този урок, от инвестицията в интрадей. Статистиките ни казват, че повечето новопостъпили инвеститори губят повече от 21 000 долара през първите си три инвестиционни месеца. Ако те използват ливъридж, загубите ще се покачат до повече от 45 000 долара. Нищо не подкрепя идеята, че за да не надинвестирате и да съкратите загубите си повече от математиката, за която е необходимо да се възстановите от предишния ден.

Ако Вие губехте 15 процента, Вие щяхте да имате нужда да правите 17.6 процента от следващата инвестиция, за да изравните. Това не покрива комисионните, следователно фактически ще са Ви необходими повече от тези 17.6 процента. Сега, представете си, че правите 30 операции дневно и голямата част от тях са губещи. Моят опит ми казва, че е повече от невъзможно да се опитвате да се възстановите когато загубите се равняват на 25 процента или повече от болшинството от инвеститори. Това е, защото ви трябват 33.33 процента печалба, за да се възстановите при следващата инвестиция. Ако инвеститорът е позволил инвестицията да губи 25 процента от капитала си, той просто не управлява риска.

Познавах инвеститори, които печелеха в 10 последователни операции, за да загубят всичко, защото не контролираха риска в следващите 2. Успешният инвеститор е безпощаден при скъсяване на загубите си, защото разбира математическата връзка в инвестирането. Бях в този бизнес доста продължително време и ако съм научил някакъв урок, то той е следния: веднъж като влезете в операция, вече не сте инвеститор, Вие сте администратор на рискове. Никога не го забравяйте.

Не всеки ден

Едно от интересните наблюдения, които съм правил в течение на годините относно инвестициите в интрадей, е че е много трудно да не се инвестира. Който ще да казва "всеки ден е ден за инвестиция", е напълно сгрешил. Правете само операции, които имат висока вероятност за печалба. Това означава, че успешни инвеститори на в интрадей правят по-малко операции и не инвестират всеки ден. Търсете пазари със силна тенденция и инвестирайте само необходимото.

Много инвеститори в интрадей са пристрастени към действието и да се правят пари няма нищо общо с истинската причина за инвестиция. Тези личности не са инвеститори, а комарджии. Пристрастените към действието ще губят колкото пъти е нужно само, за да почувстват емоцията, че печелят само веднъж. Голямата част успешни инвеститори в интрадей не извършват повече от 3 до 5 операции дневно. Знам, че ако един инвеститор прави повече от 18 операции на ден, той най-вероятно е хазартен тип, а не инвеститор. Успешните инвеститори в интрадей знаят, че не всеки ден е ден с висока вероятност за печалби и прекаленото инвестиране е вредно за инвестиционния Ви капитал.

Анализ с високи вероятности

Повечето каубои в интрадей стрелят по всичко, което се движи. В голямата част от случаите те влизат в стаята си за инвестиция без друг план за игра освен да слушат новините, да гледат финансовия канал и да инвестират моментната еуфория, която преживяват в стаята. Ако това е Вашата подготовка за битката, дните Ви са преброени и следното може да се появи на гроба Ви: "Тук почиват костите на един супер инвеститор в интрадей. Той беше бърз с мишката, но друг беше по-бърз."

Инвестиционните анализи с висока вероятност за печалба са много важни. Деветдесет и осем процента от успеха на един инвеститор се дължи на извършената работа предишната нощ или ден. Успех в инвестирането в интрадей означава доста работа и много малко хора ще извърши необходимата работа. Губещите винаги търсят лесния изход. Успехът е пряко пропорционален на количеството работа и усилията, които полагате и никой няма да го направи вместо вас.

Какъв вид инвеститор в интрадей сте Вие?

Един от ключовете за успех в инвестирането в интрадей е да разберете, че Вие като индивид имате силни и слаби страни. Една от причините, поради които инвеститорите в интрадей имат толкова висок риск загуби, се дължи на това, че те са били обучени да използват приближаване от типа "стандарт за всички". За нещастие това приближаване е вид стил в интрадей познат като "скалп".

"Скалпер" е инвеститор, който оперира, за да извади малки печалби от пазара, печалби от 1/2 или 1 пункт. Този вид стил на инвестиция има 92% риск от загуба. Голяма част от хората нямат психологически контрол или способност да инвестират успешно с тази стратегия. Друга стратегия, позната като инвестиционна тенденция в интрадей има много по-висок процент за успех. Инвеститорът, който използва тенденцията интрадей ще се задържи тенденцията докато тя се върне в предишното си положение. Това би могло да продължи няколко минути или няколко часа. 

Този вид инвестиция интрадей прави от времето свой съюзник и му позволява да инвестира по точки, а не по дялове. Тенденциозният инвеститор има по-малко възможности да бъде набит с камшик от пазара и изваден със загуба тъй като целта му е да се държи с тенденцията. Инвеститори, които използват този стил са склонни да инвестират много по-малко и статистически имат много повече вероятност за печалба. Успешните инвеститори идентифицират какъв вид инвеститор са и не се опитват да инвестират с методология, която не подхожда на личността им. 

Какво се изисква, за да бъдете успешен инвеститор в интрадей

Успешен и постоянен инвеститор в интрадей знае, че успехът му не се намира в черна кутия (софтуер). Много пъти инвеститорите търсят отговорите в технологията, а те не са там. Те хвърлят вината за провала си на технологията, следователно отговорът им е да купуват повече технология. Отговорът е да разберат и да контролират собствените си емоции, да поемат отговорност за собствените си действия и да взимат решения, базирани на анализ. Ако сгрешите, не трябва да приемате лично загубата, Вие само трябва да кажете "следващия".

Успешните инвеститори знаят, че загубите са част от цената да се прави бизнес. Най-големите инвеститори в интрадей знаят, че Вие никога няма да се научите да печелите докато първо не се научите да губите. Как един инвеститор управлява психологически загубата много пъти предопределя успеха или провала. Успехът от инвестицията в интрадей не е нищо повече от това да се научите на самообладание. Това не е бързият и лесен път към богатството, което болшинството от хора вярва, че е. Изисква се да се посветите да отдадете време, пари и да сте склонни да работите здраво.

Желание и здрав труд не са достатъчни. На вас ще Ви трябва работен капитал. Това е като всеки друг бизнес, изисква пари, за да правите пари. Аз ви съветвам да имате поне от $10,000 до $50,000. Много неопитни инвеститори се опитват да оперират без правилен капитал. Веднъж щом имат капитала и започнат да инвестират, никога няма да забравят, че веднъж влезли в една инвестиция не са нищо друго освен инвеститор. Вместо това са рискови администратори. Инвестирайте само в операции с висока вероятност за печалба и запомнете, че не всеки ден е ден с висока вероятност за печалба.