5-те най-добри съвета за да бъдете успешен търговец на Форекс

На финансовия пазар не съществува единна формула за успешно опериране. Финансовият пазар е като океан, а търговците са сърфисти. Сърфистът трябва да има равновесие, търпение, талант и екипировка. Трябва да притежава дълбока концентрация при сърфиране. Би било глупаво, ако навигирате когато има смъртоносно опасни приливи и отливи. По същия начин никой търговец няма да инвестира на променливия пазар докато съществува риска. Един успешен форекс търговец следва някои основни правила, за да избегне измамите и рисковете на пазарните финанси.

Фокус:

Ако желаете да започнете търговия на Форекс, трябва да оценявате подходящата подготовка. Първата стъпка е да определите целта си и да се запознаете с инструментите и пазарите където удобно можете да създавате връзки.

Времева рамка:

Времевата рамка показва вида търговия, който е подходящ за темперамента Ви. Ако изберете една пет минутна графика, тя ще Ви покаже, че се намирате по-удобно на позиция за преговори на риска. И обратно, изборът на седмична графика предполага, че Вие не можете да поемете пълния риск. Трябва да решите дали сте способни да седнете пред монитора през целия ден или предпочитате само да проучвате през уикенда на спокойствие. След това ще можете да вземете търговско решение в своя анализ.

Методология:

Веднъж определили времевата си рамка, трябва да намерите постоянна методология. След като изберете стратегията си, изпробвайте я в демо сметката си, за да видите дали работи постоянно и дали Ви дава предимство. Ако на системата може да й се има доверие 50% от времето, имате предимство. Тогава отново изпробвайте системата си. Ако откриете, че винаги когато сте търгували, сте получавали сигнал и печалбите са повече от загубите, сте намерили перфектната стратегия.

Търпение:

Щом разберете какво да очаквате от системата си, запазете търпение и изчакайте цената да достигне ниво където системата да Ви покаже дали да влезете или да излезете от пазара. Ако системата Ви покаже влизане на определено ниво, но пазарът не го достигне, преминете на следващото ниво за нова възможност. Трябва да влизате само когато пазарът и системата Ви го показват.

Реални очаквания:

Когато инвестирате в някой финансов пазар, трябва да бъдете реалист. Дори когато пазарът може да направи по-голямо движение от очакваното, да бъдете реалист означава, че Вие не трябва да очаквате да инвестирате USD 250 и да получите 1000 USD.