10 съвета преди да закупите робот за Форекс

Робот на Форекс представлява компютърна програма, която търгува на валутния базар без наблюдение.

Роботът наблюдава пазара ден след ден, реализира операции когато се натъкне на "перфектна" възможност и прави всичко, което трябва да се прави, за да оперира. Това е голям инструмент и добра инвестиция за да се избегне стреса и да се спести време. Въпреки това има 10 прости неща, които трябва да проверите преди да решите да купите робот.

1. Имайте предвид връщането на пари и гаранционната политика на доставчика. При покупка на робот Форекс, трябва да се вгледате в онези, които предлагат двумесечна (60 дневна) гаранция и цялостно връщане на парите когато не сте доволни от софтуера. Политиката на шестдесет дни Ви позволява да оцените и да решите дали продуктът се адаптира към Вашите предпочитания.

2. Да се уверите, че процесът на инсталация на софтуера е лесен и бърз. Програма, която след сваляне започне незабавно процеса на инсталация.

3. Да се провери дали роботът на Форекс има видео за това как функционира Форекс, което можем да прегледаме преди да започнем да използваме програмата. Това може да ни помогне да се настроим за валутния пазар.

4. Програмата трябва да бъде лесна и проста. Трябва да можем да навигираме лесно с нейните функции.

5. Трябва да си дадем сметка, че мозъкът на един робот Форекс е логиката. Той е този, който взима всички решения в трейдинга и те се базират на зададената настройка.

6. Качествената програма се прави от експерти. Трябва да са ни под ръка доказателства, които проверяват ефикасността й.

7. Да се уверим, че програмата има пробни акаунти (демо сметки) в реално време. Ще Ви е необходима демо сметка, за да можете да се запознаете с робота и също така с пазара.

8. Съвместимостта на софтуера е много важна. Уверете се, че роботът, който сме на път да купим е съвместим с компютъра (Windows Vista или Windows XP).

9. Проверете интернет връзката, така че когато започнете да извършвате трейдинг с робота на Форекс, да не бъдете прекъсвани (виж UPS). Лошата интернет връзка означава по-малка вероятност да имате допълнителен доход.

10. Накрая се уверете, че доставчикът на робота е на разположение, в случай на откриване на проблеми със софтуера.